KROHNE INOR firar 75 år av temperaturmätning

KROHNE Inor: Yli 80 vuotta lämpötilamittausta

INOR Process AB:n perusti alkuaan itävaltalainen Alfred Brakl, joka oli muuttanut Ruotsiin 1930- luvulla. Aluksi yritys aloitti myymällä lämpötilan mittauslaitteita ja tarvikkeita. Seuraavina vuosina Brakl jatkoi yrityksen kehittämistä laajentamalla laitteiden ja palveluiden omaan tuotantoon.

Oltuaan tyytymätön tuohon aikaan markkinoilla oleviin laitteisiin, Brakl päätti 1960- luvulla kehittää oman lämpötilalähettimen. Tästä ajatuksesta tuli virstanpylväs lähettimien historiassa: vuonna 1974 INOR esitteli maailman ensimmäisen kytkentäkoppaan asennettavan lämpötilalähettimen. Sittemmin siitä on tullut kansainvälinen standardi, mikä on siivittänyt INORin mainetta innovatiivisena yrityksenä.

Edistystä on saavutettu myöskin lämpötila-antureiden puolella. Oma tuotanto, joka alkoi 1950, tarjosi jo tuon ajan valikoimaan nähden huomattavan monipuolisen valikoiman. Sittemmin KROHNE Inor on tunnettu osaajana standardi-  ja erityisantureiden valmistuksessa, eri materiaalien käsittelyssä ja työstössä sekä lämpötila-antureiden suunnittelussa prosessiteollisuudelle. INOR sai jo vuonna 1995 EN ISO 9000 sertifikaatin ja vuonna 2002 myös EN ISO 14001 sertifikaatin.

Vuonna 2006 saksalainen KROHNE Group, joka on kansainvälisesti tunnettu virtaus- ja tasomittauslaitteiden valmistaja, osti Inorin. INORin tuotevalikoima ja lämpötilan mittausosaaminen oli juuri sitä mitä KROHNE oli etsimässä: laajennusta jo erinomaiselle tuotevalikoimalleen prosessiteollisuudelle. Näin INORista tuli kahden vahvan brändin yhdistyessä KROHNE Inor.

Vuonna 2011 yritys muutti nykyisiin tiloihinsa Malmössa. Tuotantotilojen laajeneminen tarjosi paremman valmistusprosessin hallinnan sekä mahdollisuuden suurempaan tuotantokapasiteettiin. Nykyään KROHNE Inorin tuotteet ja palvelut ovat saatavilla yli 100 maassa. Esimerkkinä yrityksen menestyksekkäästä työstä on mm. laitteiden toimitus aurinkovoimala Solana CSP Arizonaan Yhdysvalloissa, joka käsittää yli 1100 mittauspistettä. Toimitus käsitti useita erityisiä ja ainutlaatuisia ratkaisuja ja mm. korkean lämpötilan laitteiden joukossa 1148 kappaletta IPAQ 520 lähettimiä, HART- lähetin SIL2 hyväksynnällä.

Uudella langattomalla konseptilla; INOR Connect, INOR esittelee täysin uuden tavan lähettimien ohjelmointiin ja valvontaan. Yhdistämällä langattomat NFC- ja Bluetooth -tekniikat, INOR mahdollistaa viestinnän lähettimen ja älypuhelimen tai tabletin kanssa poistamatta laitetta prosessista.